Restoranas "Medžiotojų užeiga"
Rotušės a. 10, Kaunas

Tel. (+370 37) 32 09 56
(+370) 687 54 032

Naujienos

“Good France 2017″ – prancūziška gurme vakarienė “Medžiotojų užeigoje”

Prancūzijos Užsienio reikalų bei tarptautinės plėtros ministerijos ir žinomo virtuvės šefo Alain Ducasse organizuotas renginys „Good France“ Lietuvoje vyko tik 12 restoranų. Tarp jų – restoranas „Medžiotojų užeiga“! Visame pasaulyje, 2000 restoranuose kovo 21 dieną buvo surengta prancūziška vakarienė. Norime dar kartą padėkoti visiems mūsų restorano svečiams už suteiktą galimybę kartu pagerbti prancūzišką virtuvę šiame išskirtiniame renginyje „Good France 2017“. Vakaro metu restorano šefas Arūnas Bansevičius su ištikima ir patikima savo virtuvės komanda svečiams paruošė septynis patiekalus. Jaukią ir šiltą aplinką padėjo sukurti akordeono meistras Lukas Katinas, netilo kalbos apie puikų vyną, gurmanišką maistą ir sveikus lietuviškus produktus. Iki susitikimo kituose renginiuose! Visa nuotraukų galerija: https://www.facebook.com/medziotojuuzeiga/ Nuotraukų autorė – Giedrė Jankauskienė

Šv. Valentino dienos vakarienė “Medžiotojų užeigos” restorane – tiems, kas vertina kokybišką, ekologišką ir skanų maistą

Šv. Valentino diena – tai išskirtinė proga parodyti dėmesį savo artimam, mylimam žmogui. Kviečiame Jus pralesti vakarą vakarieniaujant jaukiame „Medžiotojų užeigos“ restorane. Tai seniausias Kauno restoranas, garsėjantis puikia virtuve ir aukščiausios kokybės žvėrienos patiekalais. Vakaro metu, nuo 18 val. virtuvės šefas Arūnas Bansevičius svečiams ruoš:

Gurmanišką anties kepenėlių paštetą, aplietą karštu šokoladu ir pagardintą apelsinų puta;

Žemoje temperatūroje ruoštą Danieliaus nugarinės kepsnį su raudonojo vyno padažu, bulvių putomis ir keptais pastarnokais;

Desertui – filo tešlos pyrago bokštelį su naminių obuolių įdaru.

Staliukus prašome rezervuoti tel. (+370) 687 54 032. Adresas: Restoranas “Medžiotojų užeiga”, Rotušės a. 10, Kaunas – LT44279 Meniu LT skelbimui foto

Restorano “Medžiotojų užeigos” darbo laikas švenčių dienomis

Restorano “Medžiotojų užeiga” kolektyvas sveikina visus su artėjančiomis šventėmis. Norime atkreipti dėmesį, jog keisis restorano darbo laikas švenčių dienomis.

Gruodžio mėn. 24 d. – nedirbame

Gruodžio mėn. 25 d. – nuo 13 val.

Gruodžio mėn. 26d.  – nuo 12 val.

Gruodžio mėn. 31d. – nedirbame

Sausio mėn. 01 d.  – nuo 14 val.

Kulinarijos pamoka su “Medžiotojų užeigos” šefu Arūnu Bansevičiumi

Artėjant šventėms ne vienai šeimininkei, ar šeimininkui rūpi klausimas, kaip paruošti subtilius užkandžius, kuo nustebinti svečius? Visi atsakymai Arūno Bansevičiaus kulinarijos pamokoje. Atvira užkandžių pamoka – kovo 17 dieną, 19.00 valandą Raudondvario pilies “Medžiotojų užeigos” požemių menėje. Kartu paruošime: elnienos tar – tar , lašišos užkandį su avokadu, įdarytą pomidorą, anties kepenėlių paštetą Taip pat gaminsime ir vieną karštą užkandį. Kokį? Atvykite į pamoką ir sužinosite. Sesijos kaina žmogui – 20 €. Į kainą įskaičiuoti visi produktai ir reikmenys. Ruoštų patiekalų receptus Jums atsiųsime el. paštu, todėl pamokos metu galėsite atsipalaiduoti ir mėgautis patiekalų gamyba. Svečių skaičius ribotas, nedelskite, registruokitės el. paštu renginiai@medziotojai.lt, tel. (+370) 611 30610 arba tiesiogiai sistemoje. https://www.facebook.com/medziotojuuzeiga/

Red Dinner

Pakvieskite mylimąją ar mylimąjį pasilepinti subtilia specialiai Valentino dienai mūsų virtuvės šefo sukurta trijų patiekalų vakariene ar pietumis. Valgiaraštyje kokteilis, šaltas užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Ir visa tai raudonos – meilės spalvos! Vakarienės kaina dviems asmenims 39 eur. Išankstinė rezervacija tel. (+370) 687 54 032, El. p. uzsakymai@medziotojai.lt Horizontal poster MU-updated

Ararat ambasadorės vakaras Raudondvario pilies požemių menėje

Restoranas “Medžiotojų užeiga” rengia degustacinę vakarienę lapkričio 19 d., Raudondvario pilyje. Renginio metu turėsime neeilinį svečią – Ararat ambasadorę, kuri atvyksta tiesiai iš Armėnijos. Ji papasakos apie šio brendžio subtilybes, pamokys kaip reikia teisingai ragauti brendį ir ne tik. Bus ragaujama kelių rūšių Ararat brendžio variacijos. O mūsų restoranas, “Medžiotojų užeiga” pasirūpins šviežia žvėriena, kuri bus patiekta jūsų įvertinimui! Susitiksime Raudondvario pilies požemių menėje, adresas – Pilies takas 1, Raudondvaris. Vietų skaičius ribotas, todėl bilietus prašome rezervuotis iš anksto. Daugiau informacijos tel.: (+370) 611 30610 Ararat degustacija 2015 11 1920130408220026!Facebook_logo(2)

Rugsėjo mėnesį prasidėjo elnių medžioklės sezonas

Rugsėjo mėnesį prasidėjęs elnių medžioklės sezonas suteikia puikią galimybę pagarauti itin šviežios žvėrienos patiekalų.

 Elniai maitinasi lapuočių medžių ir pušų šakelėmis, lapais, pumpurais, ūgliais, taip pat žole, grybais, viržiais ir mėlynių uogienojais. Todėl nuo seno ekologiška žvėrienos mėsa yra itin vertinama.

Manoma, kad sumedžioto rujojančio žvėries mėsa turi kiek neįprastą skonį ir vėjo kvapą. Mūsų virtuvės šefas Arūnas Bancevičius įrodys Jums, kad svarbus yra žvėrienos paruošimo būdas, patirtis ir meilė maisto gamybai.Presentation2

Dienos pietų valgiaraštis

Nuo rugsėjo 1-osios mūsų restoranas vėl siūlo atskirą dienos pietų valgiaraštį, kuris bus keičiamas kiekvieną mėnesį. Dienos pietūs nuo 12 val. iki 14 val. Sriuba – 1,50 €, karštas patiekalas – 4,00 € Laukiame Jūsų!saukstai-rugsejis2 20130408220026!Facebook_logo(2)

Renginio „Per žolinę skambanti Rotušė“ metu „Medžiotojų užeigos“ 50- mečio minėjimas

Rugpjūčio mėn. 15 dieną Rotušės aikštėje vyko šventė „Per žolinę skambanti Rotušė“. Šventinio renginio metu paminėtas restorano 50 metų jubiliejus.

1965 metais XVI-XVII a. didikams Zabieloms priklausiusiame pastate buvo įkurtas restoranas “Medžiotojų užeiga”. Šis Zabielų namas iki šių dienų ne kartą keitė išvaizdą, atlaikė net kelias – gotikos, renesanso, klasicizmo – epochų bei mūsų laikų rekonstrukcijas. Prieš penkiasdešimt metų pagal architektų D. Zareckienės ir V. Parčiausko projektą namas buvo rekonstruotas ir jame įsikūrė iki šių dienų veikiantis restoranas “Medžiotojų užeiga”. Nuotraukose palyginimas, kaip atrodė restoranas 1965 – 1968 metais ir kaip jis atrodo šiandien:

“Havana Club” ir salsos vakaras Raudondvario pilies lauko terasoje

Liepos mėn. 24 d. 19 val. Raudondvario pilies terasoje vyko karštas vakaras su Havana Club, Salsa pamokėlėmis ir kubietiškais užkandžiais! Daugiau nuotraukų mūsų Facebook paskyroje:

20130408220026!Facebook_logo(2)

Lenkijos prezidento Bronislawo Komorowskio vizitas Kaune

2015 06 30 VDU kvietimu Kaune viešėjo Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis. Iškilmingos ceremonijos metu jam įteiktos Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) garbės daktaro regalijos. VDU Politikos mokslų Garbės daktaro vardas B. Komorowskiui suteiktas už demokratijos stiprinimą, Lietuvos ir Lenkijos geros kaimynystės santykių puoselėjimą, nacionalinių kultūros vertybių palaikymą. VDU rektoriaus Zigmo Lydekos kvietimu pietauti delagacija atvyko į restoraną „Medžiotojų užeiga“.

G. Jašinsko vakaras

Š.m. birželio 16 dieną, 19 val. kviečiame į vakarą su Gintautu Jašinsku. Vakaro metu vyno žinovas pristatys ispanišką vyną, ragausime žvėrienos ir klausysimės Luko Katino akordeono muzikos. Lauksime Jūsų Raudondvario pilies lauko terasoje.  Bilietus prašome rezervuoti tel. +370 686 31067 arba el. paštu: uzsakymai@medziotojai.lt

Raudondvario pilies lauko terasoje “Sūrių mūšis” – triguba gastronominė pramoga kūnui, sielai ir protui

Š.m. gegužės 22 dieną, 19 val. kviečiame dalyvauti gastronominėje pramogoje. “Sūrių mūšiu”, kurį ves žurnalistai, knygų apie Italiją autoriai, Jurga ir Paulius Jurkevičiai, restoranas “Medžiotojų užeiga” pradeda Raudondvario pilies “Požemių menių” vasaro sezoną. Renginys vyks Raudondvario pilies lauko terasoje.  Apie dalyvavimą prašome pranešti tel. +370 611 30610 arba el. paštu: uzsakymai@medziotojai.lt

Raudondvario pilies požemių menėje spektaklis “Brendžio trims!”

Balandžio 30 d. 18 val. kviečiame į “Teatro klubo” spektaklį “Brendžio trims!”, bei”Ararat” konjako degustaciją. Vietų skaičius ribotas, todėl bilietus prašome rezervuotis iš anksto. Bilietų užsakymas tel.: 8-611-30610, uzsakymai@medziotojai.lt

Švenčių akcentas – “Teatro klubo” kabaretiniai spektakliai 

Šventiniems pobūviams pagyvinti siūlome  “Teatro klubo” trumpus ir šmaikščius kabaretinius spektaklius: “Meilė Paryžiuje”, “Ką galvoja vyrai”, “Brendžio trims!”, bei teatralizuotą koncertą “Pasiutusios meilės artelė”.  Valandos trukmės spektakliai paįvairins šeimos ar įmonių, organizacijų šventes Raudondvario pilies požemių menėse. Daigiau apie pobūvius Raudondvario pilyje: http://www.medziotojai.lt/pobuviai-raudondvario-dvare/.

Kiekvieną mėnesį naujas dienos pietų valgiaraštis

Kiekvieną mėnesį siūlome naują dienos pietų valgiaraštį. Dienos pietūs restorane nuo 12 val. iki 15 val. Mėnesio valgiaraštį galite parsisiųsti čia.

Šv. Valentino vakarą gyva muzika ir jauki vakarienė

2015 m. vasario 14 dieną, nuo 19 val. kviečiame pasiklausyti saksofono virtuozo Artūro Puodžiukaičio melodijų, bei pasivaišinti specialiai šiam vakarui paruošto deserto su kepintomis kanapėmis. Šventinis desertas ir taurė vyno “La Chartreuse de Coutet Sauternes A.C.” šį vakarą kainuos tik 6,50 Eur. Staliukus prašome rezervuoti iš anksto: tel. (+370 37) 32 0956, mob. tel. (+370) 687 54 032

Raudondvario pilies rūsys jau laukia lankytojų

Netoli Kauno, Raudondvaryje, duris atvėrė atnaujinti Raudondvario dvaro rūmai. Pilis – vienas iš Raudondvario architektūros ansamblio elementų – puiki vieta šventėms. Pilies rūsiuose esančiose banketinėse salėse galima priimti iki 50 žmonių. Daugiau informacijos galite gauti atsiuntę užklausimą elektroniniu paštu uzsakymai@medziotojai.lt.  

Lengvas, pagal prosenelių tradicijas pagamintas, natūralus lietuviškas Čižo alus

2013-07-01 Mūsų restorane galite paragauti aludarių gamintą garsųjį “Čižo” alų, kuris yra lengvas, nefiltruotas ir gyvas, pagamintas pagal prosenelių tradicijas, su miško bičių medumi.

Daugiau apie Čižo alų galite paskaityti internete: www.cizoalus.lt

Kviečiame paragauti kepto šerniuko

2013-06-20 Restorane prasidėjo vasaros sezonas, sutampantis su šernų medžioklės sezonu, todėl žvėrienos mėgėjai nuo gegužės pabaigos gali paragauti kepto šerniuko, kurio užtenka 5-10 žmonių. Rinkdami savo pobūviui meniu nepamirškite pasiteirauti padavėjų apie šį puikų žvėrienos patiekalą.

Šiltais vasaros vakarais gyva retro muzika

2013-06-18 Vasaros metu, esant palankiam orui, restorano svečius pasitiks gyva muzika. “Medžiotojų užeigos” restorano lauko terasoje galima bus ne tik paragauti įvairių žvėrienos patiekalų, išgerti taurę vyno, bet ir pasiklausyti populiariosios, instrumentinės džiazo muzikos ir dainų, atliekamų grupės “RETRO.LT”.

“Medžiotojų užeigoje” Indonezijos Respublikos delegacija, vadovaujama Atstovų rūmų pirmininko dr. Marzukio Alie

2013-05-02 Gegužės 2 dieną, restorane “Medžiotojų užeiga” Kauno miesto mero pavaduotojas Vasilijus Popovas priėmė Indonezijos Respublikos delegaciją, vadovaujamą Atstovų rūmų pirmininko dr. Marzukio Alie. Šiuo susitikimu pažymėtas Lietuvos ir Indonezijos diplomatinių santykių 20-metis.

Nuotraukos: Kauno miesto savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio

Konjakų degustacija

2012-11-08 Dar XVII amžiuje įkurti konjakų namai „Lheraud“ garsėjantys bene didžiausia metinių konjakų ir armanjakų, siekiančių net 1802 metus, pasiūla, nuolankumu tradicijoms bei pagarba savo gaminamiems produktams, kuriuos atstovauja UAB „Amka“, pakvietė svečius į išskirtinių konjakų degustaciją Kaune restorane „Medžiotojų užeiga“. Specialiai šiam vakarui buvo sukurtas valgiaraštis, puikiai atskleidžiantis konjako skonį ir aromatą. Tai buvo šventė ne tik kūnui, bet ir sielai, nes vakaro šeimininkas ponas Francois Rebel, atstovaujantis „Lheraud“ konjakų namus, svečiams pasakojo apie Lheraud šeimą ir jos tradicijas, atskleidė konjako brandinimo subtilumus, aromatą ir skonį.

Rudeninis valgiaraštis

Nuo š.m. spalio 4 dienos restorano valgiaraštyje nauji patiekalai. Šviežia Limuzinų veislės jautiena, elniena ir rudeninės daržovės – visa  tai  siūloma išskirtiniam „Medžiotojų užeigos“ svečio skoniui.

„Medžiotojų užeigoje“  - porceliano kultūros šedevras

Restorano „Medžiotojų užeiga“ vyriausiajam šefui Arūnui Bancevičiui gastronomija yra menas, o kiekvienas patiekalas  - tai atskiras meno kūrinys. Tačiau, anot Arūno, ne mažiau svarbu yra ir pats kūrinio pateikimas. Nuo to, kaip ir kokiame inde svečiui bus patiekiamos salotos, karštas patiekalas ar desertas priklauso ir galutinis rezultatas. Lėkštės, lėkštelės ir puodeliai – tai ta jungiamoji interjero, istorijos ir valgiaraščio grandis, suteikianti išskirtinumą mūsų restoranui. Ant „Medžiotojų užeigos“ restorano stalų jau puikuojasi aukščiausios kokybės ir išskirtinio dizaino  „Bauscher“  firmos (Vokietija)  indai. Klasikinio stiliaus porceliano lėkštės  su barokiniais puošybos elementais – tai pačios seniausios „Mozart“ kolekcijos, menančios porceliano gamintojų aukso amžių, indai.. Nauji „Hepp“ kompanijos stalo įrankiai ir „Bauscher“ porcelianas  - tai vokiškos kokybės ir išskirtinio dizaino kūriniai, kuriuos išrinko ir į Lietuvą atvežė kompanija „Tetrada“, besirūpinanti mūsų restorano įvaizdžiu.

Pažadinta Antano Baranausko namų dvasia, ten kur paties gyventa 1884-1897 metais

Rugsėjo 17 dieną, praėjus beveik 115 metų, “Medžiotojų užeigos” restorane (Rotušės a. 10) vėl atgijo vyskupo ir poeto, kalbininko ir matematiko Antano Baranausko (1835–1902) mintys, jausmai, prisiminimai.

Taip kauniečiams prisistatė anykštėnai muziejininkai, dalyvavę Lietuvos savivaldybių muziejų parodų mugėje ir ta proga surengę vienos dienos parodą bei kultūros vakarą „Reminiscencijos: Rotušės aikštė 10, Kaunas“ ten, kur paties A. Baranausko gyventa 1884-1897 metais.

Konsekruotas vyskupu ir pasitraukęs iš Kauno kunigų seminarijos dėstytojo pareigų, žymiausias anykštėnas išsinuomojo butą tuometiniuose Fišerių šeimos namuose. Čia jis, tikriausiai žvelgdamas pro langus į Kauno Rotušę, sulaukė brandaus amžiaus, gyvendamas prabėgusių dienų prisiminimais ir daugiausia gilindamasis į matematiką.

T.Kontrimavičiaus nuotraukos. Šiame Kauno name iki 1897-ųjų stovėjo baldų komplektas – stalas, sofa ir du foteliai, drožinėti ir apvilkti dirbtine oda. Iškart po Kalėdų A. Baranauskui kraustantis iš Kauno į Seinus, šie baldai buvo sukrauti į arklio traukiamas roges, kurios pasuko ne į naują vyskupo tarnystės vietą, į priešingą pusę. Vyskupo brolis Jonas Baranauskas (1828–1904), rašytojo Antano Vienuolio senelis, juos parvežė į Anykščius. Čia iki 1924 m. jie stovėjo Baranauskų „stancijoje“, paskui buvo perkelti į klėtelę ir iki šių dienų saugomi jos ekspozicijoje kaip didžiausia autentiška relikvija. Daugiau nei po šimtmečio tie du foteliai ir staliukas rugsėjo 17-ąją vėl nukeliavo į A. Baranausko namus Kaune, kad sustiprintų atgijusius XIX a. pabaigos jausmus vienoje antrojo aukšto menėje. Dabar šiame Kauno senamiesčio pastate veikiančio restorano „Medžiotojų užeiga“ direktorius Ričardas Mačiulaitis su malonumu pasitiko žinią apie pastato istorinę vertę turtinančias sąsajas su poetu ir vyskupu A. Baranausku. Iki šiol jas liudijo tik 1973 m. prie šio namo pritvirtinta atminimo lenta su lakonišku įrašu, dabar primins ir buvusio šių namų gyventojo asmenybės bruožų bei tuometinės veiklos atspindžiai. Tą pačią dieną į Anykščius pargabenti autentiškieji baldai vėl pasitinka A. Baranausko klėtelės lankytojus ten, kur ir įprasta juos matyti. Parengta pagal T.Kontrimavičių

Svečiuose Kinijos Liaudies Respublikos delegacija

Rugsėjo 12 dieną mūsų restorane pietavo Kinijos Liaudies Respublikos delegacija, vadovaujama Nacionalinio Liaudies Kongreso Nuolatinio komiteto pirmininko pavaduotojos Jan Džangi (Yan Jungi). Ši aukšto rango ponia į Kauną atvyko Kauno miesto mero A. Kupčinsko kvietimu.

Nuotraukoje – Jan Džangi (Yan Jungi) rašo atsiliepimą “Medžiotojų užeigos” svečių knygoje.

Virtuvės šefo pasididžiavimas – šviežia elniena

Rugpjūčio mėnesio 15 dieną Lietuvoje prasidėjo elnių patinų medžioklė.  Jų mėsa – aukščiausios kokybės žaliava, puikiai tinkanti įvairiems karštiems ir šaltiems žvėrienos patiekalams. Mūsų restorano virtuvės šefas patiekalus jau ruošia iš šio medžioklės sezono laimikio – jauno elnio patino mėsos. Tokia  mėsa neturi “vėjo kvapo” ir yra švelnesnio skonio. Būkite pirmieji, paragavę šviežios elnienos kepsnio skonio.

Daugiau apie elnius Lietuvoje aptinkamas taurusis elnias priklauso hippelaphus porūšiui. Visoje Europoje priskaičiuojama apie 1 milijonas taurųjų elnių. Bene daugiausiai šių žvėrių yra Didžiojoje Britanijoje – per 270 tūkst. individų. Bendrai Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje dabar gyvena daugiau kaip 20 tūkstančių tauriųjų elnių. Taurieji elniai Rytų Pabaltijyje gyveno ir anksčiau, bet vėliau  išnyko. Taurieji elniai pradėti reaklimatizuoti Žagarės miškuose. Manoma, kad čia pirmoji laisvėje gyvenančių elnių banda susiformavo iš grafo Naryškino aptvarų per Pirmąjį pasaulinį karą pabėgusių ar valstiečių išleistų žvėrių. Nuo 1969 m. Lietuvoje pradėta juos gaudyti  ir perkelti į naujas gyvenamąsias vietas. Pagal medžiojamųjų gyvūnų išteklių naudotojų pateiktus duomenis, šiuo metu Lietuvos elnių populiaciją sudaro apie 25672 individai.